[ 22 november, 2019 by expodraftit 0 Comments ]

Elaine Eksvärd

Knäck generationskoderna

 – Så formade din tid din karaktär
Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

Om Elaine

Elaine Eksvärd är retorikexperten som får folk att lyssna och kommer ihåg vad som sagts! Författare av bland annat, ”Härskarteknik”, ”Snacka Snyggt” och ”Du är din generation” för att nämna några. Elaine är även en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare. Hon har blivit utsedd till årets kvinnliga talare.

[ 23 oktober, 2019 by expodraftit 0 Comments ]

Jimmy Andersson

Om Jimmy

Jimmy Andersson är tillbaka som moderator för Expo Lön 2022! Till vardags är han både gruppchef för verksamhetsnära HR och förhandlingschef vid Pensionsmyndigheten. Jimmy har över tio års praktisk erfarenhet från olika roller med ansvar för lag- och kollektivavtalsfrågor. Han har huvudsakligen arbetat för kommunal sektor, men också med arbetsrättsliga frågor på den fackliga sidan. Likaså är han en uppskattad föreläsare inom lönebildnings- och arbetsrättsområdet.

[ 23 oktober, 2019 by expodraftit 0 Comments ]

Erika Dahlgren

Aktuellt inom lön & skatt

Erika Dahlgren uppdaterar dig med nyheter inom löne- och skatteområdet. Vad har hänt under året som gått? Vad händer under 2022 som är viktigt att hålla reda på? En viktig föreläsning som du inte vill missa.

Om Erika

Lönechef på Atlas Copco sedan 3 år tillbaka, innan dess har hon varit på Grant Thornton Sweden. Lång erfarenhet av lönefrågor och praktisk lönehantering. Erika har skrivit boken “Rätt Lön” som är en praktisk och lättanvänd handbok inom löneområdet med rekommendationer och anvisningar om löneadministration utifrån lagar, avtal och beskattningskonsekvenser.

[ 9 oktober, 2018 by jonk 0 Comments ]

Milla Jonsson

LAS utifrån lön

Mer information om Milla Jonssons föreläsning på Expo Lön 2022 kommer inom kort.

Om Milla

Milla Jonsson är expert inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt. Till vardags arbetar hon som föreläsare och rådgivare för företag och organisationer. Hon driver även ”Arbetsmiljöpodden” som behandlar både arbetsrättsliga frågor och arbetsmiljö.

[ 9 oktober, 2018 by jonk 0 Comments ]

Anna Stenhede

Ständig förändring = Kompetensutveckling!

Lönebranschen genomgår en stor förändring och med den även lönerollen. Med förändring kommer också kraven på kompetensutveckling. Vilka är våra utmaningar, kan vi hantera dem, hur säkerställer vi en återväxt och kompetensutveckling inom lönerollen? Anna Stenhede från Iterum Education berättar hur lönerollen förändrats under åren med en koppling till nuvarande och framtida löneroll. Hur upprätthåller vi vår kompetens utifrån förändrade krav men även efter förändrade arbetssätt som uppkommit efter pandemin?

Om Anna

Anna Stenhede arbetar som Utbildningsledare hos Iterum. Hon har sedan mitten av 90-talet arbetat med lön och ekonomi i olika roller. En stor del av sitt yrkesliv har hon arbetat på systemleverantörssidan där hon kommit i kontakt med olika branscher. För ungefär tre år sedan sadlade Anna om och är nu med och utbildar framtidens lönespecialister!

[ 9 oktober, 2018 by jonk 0 Comments ]

Zennie Sjölund

Lönebranschen förr och framåt!

För oss som verkar inom lön har branschens framväxt inneburit nya förutsättningar. Vilken betydelse har historiska förändringar för framtida möjligheter?

Vi lär av historien och inom lön finns en hel del erfarenheter att dra nytta av inför det som vi kan förvänta oss komma. Vad blir de nya utmaningarna efter år med GDPR, AGI och pandemi? Hur kommer svensk lön att påverkas av internationella initiativ och vad ligger på den nationella agendan? 

Zennie Sjölund, branschansvarig på Srf konsulterna, förklarar payroll intelligence och hur vi ska förhålla oss till det kända och okända i den ständiga utveckling som lönebranschen står inför. Givetvis med senaste nytt i fokus.

Om Zennie

Zennie arbetar som branschansvarig på Srf konsulterna. Hon drivs av nyfikenhet, vetgirighet och viljan att påverka för att skapa bra förutsättningar för lönebranschen. Hon har lång erfarenhet inom branschen, sedan slutet av 90-talet har hon arbetat med det mesta inom lön, alltid med ett stort fokus på omvärldsbevakning.